Vanliga frågor och svar (FAQ) om Dynatrap

Fångar DynaTrap andra insekter än myggor?

DynaTrap attraherar och fångar myggor, knott och andra mindre flugor. Fällans filter förhindrar större insekter och nyttodjur som exempelvis fjärilar och bin.

 

Är fällan fri från gift?

DynaTrap är helt fri från gift och bekämpningsmedel, de lockas till fällan av UV-ljuset. Insekterna som fångats i fällan självdör av uttorkning efter cirka ett till två dygn.

 

Är fällan ljud- och luktfri?

Fällan är helt luktfri. Fläkten som suger in insekterna ger ifrån sig ett svagt hummande ljud.

 

Hur ser jag att fällan är på?

UV-lampan lyser när fällan är igång. Detta kan vara svårt att se under dagsljus men ett svagt blått ljus ska synas i mörkret. Om inget ljus syns är det dags att byta lampan.

 

Kan jag ha flera DynaTraps runt huset?

Antalet fällor som behövs varierar beroende på storlek på tomt och antalet insekter i området. Vi rekommenderar att åtminstone en fälla placeras på framsidan av tomten och en fälla på baksidan.

 

Var placerar jag min DynaTrap?

DynaTrap bör placeras minst 10 meter ifrån där ni vistas utomhus då fällan omdelbart attraherar insekter till fällan. Undvik att placera fällan nära en ljuskälla då detta kan minska effektiviteten av fällans UV-lampa.

 

För bästa ressultat bör DynaTrap placeras vid 1-2 meters höjd för att så många insekter som möjligt ska upptäcka fällan. Fällan kan exempelvis placeras på ett bord eller hängas på en krok.

 

Hur ofta ska DynaTrap vara igång?

För bästa ressultat bör fällan vara igång dygnet runt. Så fort fällan startas börjar den verka och ger omedelbar effekt och efter ca 6 veckor märks det stor skillnad på insektsbeståndet då det är färre insekter som reproducerat sig.

 

Kan DynaTrap användas inomhus?

Fällan kan användas både utomhus och inomhus. Om ni upplever problem med mygg och knott i exempelvis i ert garage eller uterum rekommenderar vi att ni placerar en fälla där för extra skydd.

 

Min fälla fångar inget, vad gör jag?

  1. Se till att fällan är placerad rätt och att det finns insekter i området.
  2. Dubbelkolla att fällan startar och funkar som den ska och byt lampan när det behövs.
  3. Använd inga repellenter eller bekämpningsmedel som exempelvis doftmedel i närheten som kan locka bort insekterna.

 

Har jag garanti på min DynaTrap?

Ja, 1 års garanti gäller för DynaTrap.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng