Test av Thermacell MR450 i bloggen Skjutklar

I år tror vi att vakpassen, grillmiddagen, fjällvandringen, fisketuren och passröjandet kommer bjuda på en helt annan myggupplevelse. Vi har nämligen hittat det bästa sättet att bekämpa myggen[…]

Läs hela testet på bloggen.

Publicerad: 29 juni 2017Test av Thermacell MR450, Campinglampa och Backpacker i tidningen Norra Skogsmagasinet. 

Det fanns en gång en tid då vi smetade in oss i kletiga substanser för att hålla närgångna, bitande insekter borta… Ja, det är förmodligen svunna tider. […] Numera finns det kletfri myggbekämpning för det rörliga friluftslivet.

Läs hela testet i e-tidningen.

Publicerad: 16 juni 2017


Mygg-VM är en tävling som alla kan vara med i ung som gammal, själva tävlingen går ut på att deltagarna skall fånga så många myggor som möjligt inom 15 minuter som själva tävlingen pågår. Den deltagaren som har lyckats fånga flest myggor under dessa 15 minuter blir Världsmästare i Mygg-VM 2017 .

Resultatet 2017 blev:
1a: Olle Keränen, 150st mygg
2a: Koffe Ekersund, 119st mygg
3a: Tommy Kyrö, 76st mygg

Läs mer på myggvm.se


Test av Mosquito Magnet på test.se

När sommaren och värmen kommer, kommer snabbt också mygg, knott och andra bitande insekter. Oftast får man en klåda och en svullnad efter bettet, vilket är mycket irriterande för de flesta som vill njuta av semestern. Det finns en lösning! Myggfångare, som de kallas, finns i flera modeller och samtliga har sitt eget sätt att fånga in myggorna på. Oftast använder de sig av liknande tekniker som ska motsvara utandningsluften och dofter som återfinns hos däggdjur och människor. Dessa tekniker är att maskinerna omvandlar någon form av gas (oftast gasol), värme och vatten till koldioxid, samt att de utsöndrar ett doftämne som heter Oktanol som finns i huden. Myggfångarna är mycket effektiva och minskar snabbt antalet mygg och knott i luften, men tänk på att kapacitet och effektivitet kan variera beroende på miljö och väder.

https://www.test.se/myggfangare/

Häng med i kampen mot
#myggjävlar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng